Modern doen met ouderwetse gietijzeren straatlantaarnpalen

Voor een rustieke en landelijke sfeer in uw tuin

Als trotse eigenaar van een prachtige tuin wilt u er natuurlijk alles uithalen wat erin zit! Op het gebied van tuininrichting is de landelijke en nostalgische stijl alweer enige jaren populair. Wilt u ook graag een landelijke tuin creëren? Dat is eenvoudiger dan u misschien denkt. Met de juiste tuinmeubelen, ouderwetse gietijzeren straatlantaarnpalen en véél groen zit u al behoorlijk op koers. In dit blog vertellen wij u graag hoe u zelf de landelijke sfeer in uw tuin kunt creëren.

Landelijk en groen tuinontwerp

Het omringende landschap is van groot belang voor een landelijke uitstraling van uw tuin. Helaas is dat nog niet zo eenvoudig als u midden in een grote stad woont. Er zijn uiteraard andere manieren om een landelijke sfeer te maken in uw tuin. Hierbij kunt u denken aan:

  • Doorkijkjes
  • Slingerpaadjes
  • Verschillende zitplekjes en prieeltjes
  • Hagen
  • Struiken
  • Een moestuintje
  • Gras

U kunt heel veel kanten op met een landelijk tuinontwerp. Komt u er zelf niet uit? Schakel dan de hulp in van een hovenier of tuinarchitect.

Landelijke tuinmeubels

Uiteraard is het ook belangrijk dat uw tuinmeubilair goed aansluit bij uw landelijke tuin. Kies daarom voor meubels van natuurlijke materialen. Deze meubels mogen best al een doorleefde uitstraling hebben. Kies bijvoorbeeld voor een vintage tuintafel met mooie houten of gietijzeren stoelen.

Ouderwetse gietijzeren straatlantaarnpalen

En met ouderwetse gietijzeren straatlantaarnpalen komt uw tuin helemaal tot leven. Er zijn vele soorten en maten klassieke buitenverlichting en lantaarns verkrijgbaar die passen bij de landelijke stijl. U kunt daarvoor naar een speciaalzaak gaan, maar ook op internet kunt u veel vinden. Dus neem daar ook gerust een kijkje!

Meer tuintips? U vindt ze in ons blog overzicht hier op de website.