5 Overkapping ideeën

De mooiste overkapping ideeën

Niet alleen in de zomer is het lekker om buiten te zitten. Ook in de winter. Wanneer u een goede overkapping heeft, kunt u het hele jaar door buiten zijn. Al is het in de winter wel fijn om een terras kachel of open haard onder uw overkapping te hebben voor wat extra warmte. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om de plek onder uw overkapping sfeervoller te maken. Wij geven u in dit blog de 5 mooiste overkapping ideeën.

1. Kies voor planten onder de overkapping

Voor een natuurlijke overgang van tuin naar overkapping, kunt u planten gebruiken. U behoudt hierdoor het gevoel van buiten zijn, terwijl u van de warmte van het binnen zijn profiteert. Dé perfecte combinatie!

2. Sfeervolle verlichting

Wilt u een warme, sfeervolle uitstraling creëren onder uw overkapping? Hang dan sfeervolle verlichting op. Combineer dit met natuurlijke materialen om er ook op deze manier voor te zorgen dat u een mooie overgang van tuin naar overkapping krijgt. Wilt u extra romantiek toevoegen? Voeg dan wat kaarsen toe.

3. Gebruik kleuren

Door verschillende kleuren te gebruiken onder de overkapping, kunt u de plek helemaal opvrolijken. Van felle kussens tot pastelkleurige plaids. Wat u ook mooi vindt, door kleuren toe te voegen maakt u van uw overkapping een gezellig hoekje.

4. Warmte en gezelligheid met een open haard

Een open haard zorgt niet alleen voor warmte, hij brengt ook gezelligheid. Gezellig samen naar het vuur kijken, terwijl u geniet van een hapje en drankje. Wat wilt u nog meer?

5. Uiterlijk van de overkapping zelf

Aan al deze ideeën heeft u natuurlijk niets als u geen overkapping heeft. Laat daarom een mooie houten overkapping plaatsen om uw tuin helemaal af te maken. Een overkapping bestellen kan tegenwoordig heel simpel online. Voordat u het weet geniet u ook het hele jaar door van uw eigen plekje onder uw spiksplinternieuwe overkapping!

Heeft u nog overkapping ideeën? Laat het ons weten via het contactformulier.