Tuinverlichting, hoe pakt u dat aan?

tuinverlichting

Handige tips over tuinverlichting

U kunt uw tuin nog zo mooi ontwerpen en aanleggen, zonder de juiste tuinverlichting is uw tuin niet compleet. Met de juiste rustieke buitenverlichting kunt u namelijk ook ‘s avonds nog genieten van uw tuin. In dit blog vertellen wij u hoe u uw tuin kunt verrijken met buitenverlichting.

Verwerk de verlichting in uw tuinontwerp

Het is erg handig om uw tuinverlichting al mee te nemen in uw tuinontwerp. Zo weet u van tevoren precies waar alle kabels moeten komen te liggen en dat scheelt later een heleboel gedoe. Ook als u op dit moment nog niet het budget heeft om uw favoriete tuinverlichting te kopen, is het wel handig als de kabels er vast liggen. Weet u nog niet zo goed hoe u uw tuin het best kunt verlichten? Dit kunt u uitproberen met waxinelichtjes en zaklampen. Door deze op bepaalde punten in uw tuin te plaatsen, kunt u direct zien wat het effect zou zijn als u op dat punt tuinverlichting zou plaatsen. Zorg dat u dit geheel zowel vanuit de woonkamer als vanaf het terras bekijkt.

Kleur en contrast

Denk goed na wat voor sfeer u in uw tuin wilt bereiken. Houdt u van de landelijke stijl of bent u meer van de romantische tuininrichting? Hier kunt u rekening mee houden in de keuze van uw tuinverlichting. Zo geeft gele verlichting een romantisch, warm effect terwijl witte verlichting juist modern oogt. U kunt ook spelen met het contrast tussen licht en donker. Het is beter om de tuin op bepaalde plekken mooi uit te lichten, dan om de tuin helemaal te verlichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *