Houten vlonder in de tuin, welk materiaal kiest u?

Een houten vlonder laten plaatsen

Een houten vlonder kunt u op verschillende manieren in uw tuin gebruiken. Veel mensen gebruiken het als terras of als verhoging in hun tuin. Maar u kunt ook een vlonder plaatsen als zwembadrand, steiger of als gedeeltelijke overkapping van uw vijver. Weet u al waarvoor u een houten vlonder wilt laten plaatsen? Verdiep u dan in de verschillende materiaalsoorten. Wij zetten ze voor u op een rij!

Composiet

Een vlonder van composiet lijkt een houten vlonder, maar is het niet. Wel kan composiet op dezelfde manier als hout bewerkt worden. Met een composieten vlonder zorgt u voor een strakke uitstraling, doordat composiet geen noesten heeft. Alle planken zien er dus hetzelfde uit.

Eikenhout

Een eikenhouten vlonder past goed in een landelijke of klassieke tuin. Een plank van eikenhout heeft unieke noesten en scheuren. Hiermee zorgt u dus voor een unieke vlonder met karakter.

Hardhout

Er zijn veel verschillende soorten hardhout die gebruikt kunnen worden voor het bouwen van een vlonder. Elke houtsoort heeft weer zijn eigen uitstraling. Met een hardhouten vlonder kunt u rekenen op een stevige vlonder die wel tegen een stootje kan. Dit is bijvoorbeeld ideaal wanneer u van plan bent om zware tuinmeubels op uw vlonder te zetten.

Bamboe

Een vlonder van bamboe heeft een warme uitstraling. Daarnaast heeft bamboe als voordeel dat het duurzaam geproduceerd materiaal is dat lang mee kan gaan. Bovendien kan een vlonder van bamboe met weinig ruimte tussen de planken geplaatst worden.

Geïmpregneerd hout

Gebruikt u de vlonder als steiger of als overkapping van uw vijver? Dan is het belangrijk om het hout te beschermen tegen de invloeden van het water. Hiervoor kunt u het hout impregneren. Of bouw de vlonder van geïmpregneerde tuinhout planken.

Welke tuintips wilt u graag lezen? Laat het weten via ons contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *