Waar moet u opletten bij het kopen van fruitbomen

Welke fruitboom past in uw tuin

Fruitbomen zijn een prachtige aanwinst voor elke tuin en bieden ook het genot van hun zoete vruchten. Bent u op zoek naar een fruitboom voor in uw tuin, maar weet u niet waar u moet beginnen? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte die u heeft voor het plaatsen van een fruitboom. Voor kleine tuinen is een dwerg-, laagstam- of halfstam fruitboom de beste keuze. Heeft u meer ruimte? Dan kunt u een hoogstam of een standaard boomsoort overwegen. Lees in dit artikel waar u op moet letten bij het kopen van een fruitboom.

Fruitboom appel in de tuin

Besteed extra aandacht aan deze punten

Het is natuurlijk belangrijk dat u vooraf bepaalt welke fruitbomen u in uw tuin wilt hebben. Houdt u van appels of peren, of heeft u toch liever een exotische fruitboom? Als de keuze eenmaal is gemaakt, is het verstandig om extra aandacht te besteden aan de volgende punten. Uw fruitboom moet in elk geval:

  • Weinig tot geen littekens op de stam hebben
  • Minimale dode takken hebben, bij voorkeur geen
  • Algeheel gezond uiterlijk hebben
  • Geen vlekken of gaten in de bladeren hebben

Fruitbomen houden van zon

Zorg ervoor dat uw fruitbomen een plekje in de zon kunnen krijgen. Hoe meer zonlicht de fruitbomen ontvangen, hoe lekkerder de vruchten zijn. Heeft u zo’n plek niet beschikbaar? Maakt u zich geen zorgen, sommige fruitbomen groeien ook goed in halfzon of zelfs schaduw. Houd bij het planten van uw fruitboom in ieder geval rekening met het volgende:

  • De plaats heeft een goed waterdoorlatend oppervlak
  • De plaats is minstens 50 cm diep en moet vrij zijn van puin, wortels, tegels of oude vegetatie
  • Er valt enig zonlicht waar de fruitbomen worden geplant

Heeft u een fruitboom geplant? Laat ons weten hoe deze u bevalt! U kunt ons bereiken via de contactpagina. We zijn benieuwd naar uw ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *