Hoe moet je een paard trainen? 3 Tips

Een paard trainen

Heeft u paarden en wilt u deze trainen? U kunt paarden trainen met verschillende doelen. Misschien wilt u de dieren wat extra beweging geven om hun gezondheid te verbeteren, wilt u trainen voor een wedstrijd of wilt u voornamelijk het gedrag van de paarden trainen. Wat het uiteindelijk doel ook is: alle begin is moeilijk. Het trainen van paarden kost tijd en vraagt veel geduld. U moet goed weten wat u doet. Zo voorkomt u dat de paarden geblesseerd of overbelast raken. Het is dus sowieso raadzaam om zelf goed voorbereid te zijn op het trainen van de dieren. In dit blog geven we 3 tips die misschien van nut kunnen zijn.

1. Zorg voor vertrouwen

Wanneer uw paard u niet vertrouwt, gaat er sowieso niets van de training terecht komen. Daarom is het belangrijk om eerst te werken aan een goede band tussen jullie twee. Dit doet u door samen tijd door te brengen, het paard te poetsen of te masseren of door een ontspannende wandeling te maken met het paard aan de hand.

2. Laat een ouder paard helpen

Wilt u een nieuw paard of een jong dier trainen? Dan vraagt dat nog wat extra inspanning. Jonge paarden kunnen extra onrustig zijn bij het begin van de training, omdat ze niet goed weten wat er nu van hen verwacht wordt. Daarom kan het helpen om een ouder paard bij de training te betrekken. Het oudere dier weet wat hij moet doen en kan het juiste voorbeeld geven.

3. Koop een trainingsmolen

Een trainingsmolen is een erg handig hulpmiddel bij het trainen van uw paard. Dankzij een trainingsmolen krijgen de paarden extra beweging, zodat de conditie verbetert zonder dat u hiervoor van het terrein af moet. Een ander voordeel is dat er meerdere paarden tegelijkertijd in de molen kunnen rondstappen. Zo kunt u dus heel eenvoudig de conditie van al uw paarden trainen en op peil houden. Wilt u weten waar u een mooie trainingsmolen kunt bestellen? Neem dan gerust contact met ons op. Dan helpen we u graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *