Voordelen van boompalen bestellen

Hoe u bomen kunt planten met boompalen

Het voorjaar is van start gegaan. De temperaturen stijgen en het wordt steeds aangenamer om in de tuin te zitten. Daarom is dit het ideale moment om uw tuin eens flink onder handen te nemen. Wat u hierbij zeker niet mag vergeten, is het planten van een mooie boom. Een boom geeft een tuin hoogte, waardoor de tuin interessanter wordt. Investeer dus niet alleen in planten dit jaar, maar ook in een boom. Of zelfs meerdere bomen. Hiermee maakt u uw tuin helemaal af! En wist u trouwens al dat bomen zeer eenvoudig te planten zijn? Door boompalen te bestellen? Wij vertellen u graag meer over de voordelen van boompalen bestellen en geven u tips om de boompalen juist te plaatsen.

Boompalen bestellen als ondersteuning

Als u bomen in uw tuin wilt, kunt u het beste boompalen bestellen. Boompalen bieden voordelen als de wortels van een jonge boom niet goed willen vastgroeien. Ze zorgen namelijk voor steun, helpen de wortels op hun plek te blijven en zorgen ervoor dat de boom niet door de wind bewogen wordt. Hierdoor kan de jonge boom groeien.

Tips voor het plaatsen van boompalen

Boompalen bestellen kan u dus helpen bij het planten van een boom in uw tuin. Maar alleen als u de boompalen goed plaatst. Met deze tips moet dat zeker lukken:

  • Zorg ervoor dat de boompaal stevig in de grond staat door de boompaal in de grond te slaan of een palenboor te gebruiken.
  • Een boompaal moet minstens 15 tot 30 cm van de boomstam afstaan.
  • Verbindt de boom aan de boompaal vast met een boomband. Controleer zo nu en dan tijdens de groei van de boom of de boomband niet te strak zit en in de bast van de boom snijdt. Als dit wel gebeurt moet u de boomband losser maken.

Heeft u vragen over boompalen? Of wilt u er meer informatie over? Laat het ons weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *